Simultani turniri

From MediaWiki for e-dama.net
Jump to navigation Jump to search

U virtualnom svijetu je moguće ono što u stvarnom svijetu ili nije moguće napraviti ili je vrlo teško napraviti. Ovdje ćemo opisati koncept Simultanih turnira, tj. turnira u kojima svi igrači igraju simultanku protiv svih ostalih igrača. Predviđam sudjelovanje maksimalno 7 igrača, da se igra ne bi pretvorila u nasumično povlačenje poteza kojemu je jedini cilj igrati brže od protivnika.

Način igre: Svaki igrač ima pred sobom ploču za igru s lijeve strane i popis svih partija s desne strane. Čim odigra potez u partiji, na ekran dolazi sljedeća partije - po nekom ključu - ili ciklički ili ona partija u kojoj najslabije stoji s vremenom. Vrijeme za cijeli turnir je ograničeno na recimo 60 minuta. U tom roku sve partije moraju biti gotove. Ako neka partija nije završila, pobjednik je onaj koji je utrošio manje vremena za razmišljanje, bez obzira na materijal.

Druga mogućnost je da na turniru sudjeluje maksimalno 7 igrača, odnosno da svaki igrač igra protiv šestorice. U tom slučaju ima istovremeno prikaz 6 ploča i označene su one ploče u kojima je igrač na potezu. Uz svakog igrača može pisati koliko je partija do sada završio i koliko bodova ima.

Ovakvi turniri bi se organizirali jednom mjesečno za svaku vremensku zonu. Igrači bi se podijelili u tri vremenske zone i za svaku vremensku zonu bi se odredilo vrijeme odigravanja turnira. U slučaju većeg broja prijavljenih igrača odigrali bi se polufinalni turniri i finalni turnir.