“Unplugged” Toernooien

Na de lancering van de site e-dama.net, dan nodigen wij onze vrienden, ontwerpen spelers om mee te doen in de correspondentie spel. Sommigen reageerden op onze oproep, anderen niet. De meest voorkomende reden voor het niet te spelen was dat de spelers niet willen deelnemen aan wedstrijden waarin de spelers kunnen computers gebruiken voor het spelen van het spel. Dat wil zeggen, de reden kan worden teruggebracht tot een zin: "Ik wil niet spelen tegen de computer!"

Unplugged.jpg

Zich bewust van dit probleem, hebben we besloten om een serie van toernooien genaamd "Unplugged Toernooien" te lanceren. Dit zijn een correspondentie toernooien waarin spelers hebben afgesproken niet om computers te gebruiken tijdens het spel. Natuurlijk hebben we op geen enkele manier waarop de controle als de speler wordt met behulp van computer of niet - het is een kwestie van het geweten van elke individuele speler.

Technisch de speelwijze is dezelfde als in gewone correspondentie spelen. Alleen de knop "Exporteren naar een PDN" zal worden uitgeschakeld. Natuurlijk kan de speler een computer gebruiken zonder deze mogelijkheid, maar het doel van het verwijderen van deze functie is in de eerste plaats om spelers eraan te herinneren dat dit zijn games die worden gespeeld zonder hulp van computers. Het doel van deze games is het simuleren van de traditionele manier van het spelen van correspondentie games, de games waarin de analyse is toegestaan en welkom is. Daarom verlieten we de "Analyse" optie te gebruiken. Het doel van deze mogelijkheden is de analyse van bewegingen mogelijk door het bewegen van de stukken rond het bord - dezelfde manier als mogelijk was in de tijd voor computers.

In afwachting van de start van de eerste correspondentie toernooi in deze serie, zouden wij graag uw mening horen over dit initiatief.

Met vriendelijke groet,

goran.igaly@e-dama.net

This entry was posted in Unplugged Tournaments-NL by Goran Igaly. Bookmark the permalink.

About Goran Igaly

I was born in 1963 and learn to play draughts in 1980. Played actively for about 10 years. Start to play again correspondence games around 2006. Help brother Čedomir to maintain E-Dama since about 2010. Now I am the main contact person for E-Dama but the its real creator is my brother Čedomir who literarly wrote every line of code which drive e-dama.net website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *