E-Dama Unplugged liga

E-Dama Unplugged liga se igra tempom od dva turnira godišnje. Igrači su podijeljeni u jakosne skupine - lige i to tako da su u prvoj ligi okupljeni najjači igrači, u drugoj najjači od preostalih igrača i tako redom. Lige su sastavljene u pravilu od po dvanaest igrača. Iznimka je posljednja liga, u kojoj uz igrače razvrstane u tu ligu na temelju rezultata iz prethodne sezone igraju i igrači koji se po prvi put natječu u Unplugged ligi.

U Unplugged ligi organiziraju se dva turnira "bez struje" godišnje - proljetni i jesenski turnir. Turniri se igraju po jednostrukom kružnom sistemu.

Po završetku natjecanja, prvoplasirani igrač iz određene lige prelazi u dvije razine višu ligu, dok drugoplasirani i trećeplasirani igrač prelaze u ligu više razine. Desetoplasirani i jedanaestoplasirani igrač prelaze u ligu niže razine, a dvanaestoplasirani igrač prelazi u ligu nižu za dvije razine. Iznimka su druga liga, iz koje u prvu prelaze dva prvoplasirana igrača te pretposljednja liga iz koje u posljednju ligu ispadaju dva posljednjeplasirana igrača. Primjer s osam liga (osam razina) je prikazan sljedećim dijagramom:

Ukupno vrijeme za razmišljanje je 60 dana po igraču za cijelu partiju, bez mogućnosti uzimanja odmora.

Puno uspjeha i zanimljivih partija!

dr. Goran Igaly

goran.igaly@e-dama.net