educated

Toernooibase

PWCE-III Positions and solutions

Toernooibase
Onder deze titel kreeg ik van Rustam Shayakhmetov een lijvig Word-document in mijn mailbox. Het betreft hier de composities van het derde Persoonlijke Wereldkampioenschap Eindspel. Als ik de e-mail van de heer Shayakhmetov goed begrijp, wilde hij graag dat dit ergens op Toernooibase werd geplaatst. Ik heb het een plekje gegeven in de sectie Boeken/Tijdschriften/Damrubrieken van Toernooibase. Via deze directe link is het PDF-document (want ik heb het even geconverteerd) op uw scherm te toveren.Het is een wereldkampioenschap in drie categorieen met onder meer composities van Johan Bastiaannet, Jaap Bus en Gerard Tiemens. Volgens een boodschap op het World Draughts Forum verwacht Shayakhmetov eventueel commentaar en correcties.Voor de nijvere eindspelliefhebber/speurder in deze tijden een mooi tijdverdrijf.om de 128(!) eindspelcomposities te ontleden.
Mon, 30 Mar 2020



Online-dammen bij de KNDB

Toernooibase
Beste dammers in Nederland,In deze moeilijke tijden willen we jullie heel graag dammen blijven aanbieden. De KNDB organiseert tot in elk geval 1 juni op drie avonden per week een digitale clubavond op Lidraughts. De eerste week was met ca. 175 deelnemers per avond zeer succesvol te noemen dus dit smaakt naar meer!Elke avond start om 19.30 uur en duurt tot 23.00 uur. Het is prima mogelijk om slechts een deel van de avond te spelen. Het schema ziet er als volgt uit:- elke maandag: 3 min. + 2 sec/zet - elke dinsdag: 5 min. + 5 sec/zet- elke woensdag: 10min. + 10 sec/zetDaarnaast is er vanuit de Friese damwereld een initiatief gestart van een Provinciale Internetcompetitie (moyenne-systeem) op Toernooibase. Hier worden twee partijen per week gespeeld ook op Lidraughts met als speeltempo 90 min. per speler.Er zijn inmiddels zestien deelnemers bij dit open toernooi.Elke zondagmiddag en woensdagavond is er een loting, waarna spelers op een van de volgende drie dagen/avonden in onderling overleg de partij op Lidraughts spelen.Er kunnen nog meer spelers instromen. Meer informatie in de Toernooizaal van dit toernooi op Toernooibase .Graag zien we jou terug op een of meer van deze prachtige digitale toernooien.Hier kun je de uitleg/handleiding voor Lidraughts vinden: handleiding/uitlegHier vind je Lidraughts: lidraughts.orgMet vriendelijke groeten,Michel StempherKandidaat-bestuurslid KNDBPiet Boumatoernooibase.kndb.nl
Sun, 29 Mar 2020



Toernooibase gedeeltelijk omgeturnd naar seizoen 2020/2021

Toernooibase
Omdat de eerste toernooien welke consequenties hebben op de KNDB-rating na 1 juli 2020 zich aandienen, is Toernooibase gedeeltelijk omgezet naar seizoen 2020/2021. Dit betekent dat er in menus een extra optie seizoen 2020/2021 is aangebracht. Via een truc laten we toernooien van 2020 welke behoren bij het seizoen 2019/2020 ook onder seizoen 2020/2021 zien. Voor toernooien met achtervoegsel 2019/2020 en 2019, dient u via het archief 2019/2020 op te vragen.Tournamentbase partially turned to season 2020/2021The first tournaments that will count on the KNDB-rating after 1 july 2020 will be soon inserted in Tournamentbase. This has the consequence that in a lot of menus the option season 2020/2021 is implemented. With a trick we show tournaments of 2020 which belong to the season 2019/2020 also under season 2020/2021. For inquiry of tournaments with suffix 2019/2020 and 2019, you now can find with archive and season 2019/2020 the concerning tournament.
Sat, 14 Mar 2020



De applet van de maand februari

Toernooibase
Het blijkt dat een nederlaag van een oud-wereldkampioen op Toernooibase een grote publiciteitswaarde heeft. De applet van de maand februari komt namelijk uit de wedstrijd Hijken DTC - Dammend Tilburg, waarbij Harm Wiersma een zeldzame misser op het dambord produceerde. Thijs van den Broek was er als de kippen bij om na 19-24? met een hielslag de winst op te eisen. En daardoor werd de applet maar liefst meer dan 2100 keer op het scherm van een bezoeker getoverd. Overigens zorgde dezelfde Wiersma afgelopen zaterdag hoogstpersoonlijk met een overwinning op John van der Borst ervoor, dat de titel in de Nationale Competitie bij Hijken DTC bleef. En met een dikke 1800 hits (plus nog eens 230 semi-live hits) is dit relatief (gezien de korte duur dat de partij beschikbaar was) nog wel een populairdere partij. Eervolle vermelding verdient eveneens het langduriger duel Foeke Tiemensma - Hans Jansen in de Bakkerij Siesling Tresoar Partij. Deze correspondentiepartij in het Friese spel werd gisteren door Foeke winnend afgesloten en kreeg vanaf de start op 4-11-2019 dik 2500 hits te verwerken. En dat is meteen een mooi brugje naar het traditionele Fryslan Open dat morgen in Franeker van start gaat. Ditmaal ook als Kandidatentoernooi voor de WK match 2020 geldend, met onder de deelnemers alleskunner wereldkampioen Alexander Georgiev. Het zou mij niks verbazen dat hij naast de match tegen Roel Boomstra ook nog aast op een WK match tegen wereldkampioen Marten Walinga. En als dit teveel zou worden, een correspondentiematch via Toernooibase zou eveneens tot de mogelijkheden behoren. Want anders dan in normaal correspondentiedammen is ook de remisegrens in het Frysk spul, getuige de uitslag tussen Tiemensma en Jansen fiks kleiner. Enfin, veel naspeelplezier bij deze drie hoogtepunten!
Tue, 03 Mar 2020



Wachtwoord wijzigen voor 1 maart!

Toernooibase
Sinds de melding van het datalek op 17 januari hebben flink wat gebruikers van Toernooibase het wachtwoord gewijzigd. Toch zijn er nog mensen, die hun wachwoord nog niet gewijzigd hebben. Wij verzoeken deze met klem voor 1 maart een nieuw wachtwoord aan te maken. Per 1 maart zullen wij namelijk de desbetreffende oude wachtwoorden en e-mail adressen uit Toernooibase verwijderen. Dan kunt u alleen door een e-mail te sturen naar pboumaharl apestaart hetnet.nl een nieuw wachtwoord aanvragen. Since the report of the data breach on January 17, a lot of Tournamentbase users have changed their password. Yet there are still people who have not yet changed their password. We urge you to create a new password before 1 March. As of March 1, we will remove the relevant old passwords and e-mail addresses from Tournamentbase. Then you can only request a new password by sending an e-mail to pboumaharl apestaart hetnet.nl.
Sun, 16 Feb 2020