educated

Toernooibase

Historische ratings herberekend!

Toernooibase
Waar ik vorig jaar gestart ben met het berekenen van historische Toernooibase-ratings op basis van de KNDB-systematiek, heb ik dit jaar tijdens het Paasweekend een herberekening gemaakt.Tussen maart vorig jaar en dit jaar zijn er weer flink wat gegevens toegevoegd aan de database.En dan zie je toch weer wat verschuivingen. Uiteraard is Ton Sijbrands nog steeds de onbetwiste leider in de zogenaamde alltime high tabel van de Toernooibase-ratings, maar bijvoorbeeld Ben Springer, Cees Keller en Michel Hisard hebben een flink sprongetje gemaakt.Bij Springer en Hisard zal meetellen, dat in het afgelopen jaar onder meer flink wat historische Franse toernooien zijn ingebracht in Toernooibase.Enfin, voor iedereen, die eens wil grasduinen in de historische prestaties en grafieken van de topspelers, kan via dit linkje Historische ratings de tabellen benaderen en natuurlijk ook via de ratingpagina van Toernooibase.Piet Bouma, 6 april 2024.
Sat, 06 Apr 2024Toernooibase gedeeltelijk omgeturnd naar seizoen 2024/2025

Toernooibase
Omdat de eerste (zomer)toernooien welke consequenties hebben op de KNDB-rating na 1 juli 2024 zich aandienen/ingevoerd worden, is Toernooibase gedeeltelijk omgezet naar seizoen 2024/2025. Dit betekent dat er in menus een extra optie seizoen 2024/2025 is aangebracht. Via een truc laten we toernooien van 2024 welke behoren bij het seizoen 2023/2024 ook onder seizoen 2024/2025 zien. Voor toernooien met achtervoegsel 2023/2024 en 2023, dient u via het archief 2023/2024 op te vragen.Daarnaast hebben in de laatste weken we de navigatie/benaming betreffende de Nederlandse (dam)provincies vereenvoudigd. Waar in het verleden afkortingen als PLDB, PODB etc. op sommige plekken vermeld werden, hebben we nu gekozen om altijd de provincienamen te vermelden.Tournamentbase partially turned to season 2024/2025The first (summer)tournaments that will count on the KNDB-rating after 1 july 2024 will be soon inserted in Tournamentbase. This has the consequence that in a lot of menus the option season 2024/2025 is implemented. With a trick we show tournaments of 2024 which belong to the season 2023/2024 also under season 2024/2025. For inquiry of tournaments with suffix 2023/2024 and 2023, you now can find with archive and season 2023/2024 the concerning tournament.In addition, last weeks we have simplified the navigation/naming of the Dutch (dam) provinces. Where in the past abbreviations such as PLDB, PODB, etc. were mentioned in some places, we have now chosen always to mention the province names.
Sat, 23 Mar 2024Partijen WK Aspiranten 2006 in de Dumpstore!

Toernooibase
Edit: 20-01-2024. Inmiddels heeft Roel Boomstra alle partijen ingevoerd. Dank! Van Klaas Bor ontvingen we gisteren een pakketje PDFs van partijen van het WK Aspiranten 2006 in Ulaanbaator. Deze had hij weer ontvangen van Frank Teer, die de archieven van de FMJD doorspit en deze daar had gevonden. Een lange omweg vanuit Mongolie, maar het is nu 17 jaar na dato mogelijk om deze partijen op applet in Toernooibase (en Turbodambase) te zetten. En zoals altijd vragen we vrijwilligers om de partijen in te voeren. Het zijn hapklare brokken van elke ronde 10 partijen. En wie start met ronde 9 heeft het wat makkelijker, want daar zit achteraan het bestand een getypt partijenbulletin. Pikant detail bij dit alles: dit was het eerste WK van een jonge Roel Boomstra, waarbij het resultaat ongetwijfeld nog niet naar wens was. Bij voorbaat dank voor het invoeren!
Fri, 19 Jan 2024Speeltempo bij toernooi vermelden!

Toernooibase
Al sinds september 2013 zit in Toernooibase de mogelijkheid om bij een toernooi ook de tijdsinstelling van het speeltempo te vermelden. We merken de laatste tijd dat toch veel provincie-, club- en toernooibeheerders, dit niet invullen bij het invoeren van het toernooi en ook niet eventueel later dit bij correctie toernooi even aanvullen.Vandaar dat we deze workshop (Engelstalig, maar dat zal voor weinigen een probleem zijn), voor de derde keer bij u onder de aandacht brengen. Ook bij de semi-livegames wordt bij de applet tegenwoordig het speeltempo vermeld en dat is natuurlijk ook handig (als u vanaf het begin meekijkt) om te weten. Want anders staat daar (wat onhandig) Guillotine, 0 minutes.
Fri, 22 Sep 2023Semi-live invoer, gebruik STOP LIVE knop, use STOP LIVE button!

Toernooibase
Het is al twee keer eerder onder de aandacht gebracht, maar herhaling is uiteraard de kracht van reclame: Regelmatig komt het voor dat bij de semi-live invoer de partij niet op de juiste wijze wordt afgesloten. De manier om een en ander goed te laten verlopen is de STOP LIVE knop te gebruiken en in het pop-up scherm de uitslag en de kloktijden in te vullen en vervolgens de gegevens naar de database te versturen. Als via andere wijze (instellingen van de Oerterp-applet of detailuitslag - eerder - via het toernooi in te voeren) de partij-uitslag wordt ingevoerd, blijft de semi-live invoer enigszins hangen in de display. Uiteraard wordt dit later op de achtergrond wel weer hersteld door ons, maar beter is meteen de semi-live partij goed af te sluiten.It has been brought to the attention before, but repetition is of course the power of advertising:It often happens that the user of the semi-live game does not close the game correctly. The way to ensure that everything runs smoothly is to use the STOP LIVE button and enter the result and clock times in the pop-up screen and then send the data to the database. If the game result is entered in another way (settings of the Oerterp applet or detailed result - earlier - at the tournament), the semi-live input will "hang" slightly in the display. Of course this will be restored later in the background by us, but it is better to close the semi-live game properly right away.
Tue, 12 Sep 2023