educated

Toernooibase

Hack bij Toernooibase.

Toernooibase
Gisteren hebben we geconstateerd dat er een hack heeft plaatsgevonden bij Toernooibase. Daarbij zijn gebruikersaccounts, e-mails en versleutelde wachtwoorden buitgemaakt. Het is niet ondenkbaar dat deze versleutelde wachtwoorden met computerprogrammas te herleiden zijn tot de werkelijke wachtwoorden.De actieve gebruikers van Toernooibase krijgen zeer binnenkort een email met een instructie hoe hun wachtwoord aan te passen. Doet men dit niet binnen veertien dagen dan zullen we het huidige wachtwoord laten vervallen.We verzoeken gebruikers die hun wachtwoord voor Toernooibase ook voor andere diensten gebruiken, dit daar ook te wijzigen, om de veiligheid van hun gegevens te waarborgen.Hack at Toernooibase.Yesterday we discovered that a hack has taken place at Toernooibase. User accounts, e-mails and encrypted passwords were stolen. It is not inconceivable that these encrypted passwords can be traced back to the actual passwords with computer programs.The active users of Toernooibase will soon receive an email with instructions how to change their password. If this is not done within fourteen days, we will cancel the current password.We urge users who also use their Toernooibase password for other services to change this there as well, to ensure the security of their data.
Sat, 13 Aug 2022Korte uitleg invoer van partijnotaties vanuit Dumpstore

Toernooibase
Ik heb de indruk dat het invoeren van partijnotaties van het EK Jeugd vanuit de Dumpstore voor sommige gebruikers met een account toch wat hobbels oplevert (tenzij er weinig animo is voor invoer van deze partijen op applet).Daarom een korte uitleg. Als eerste kunt u de link Dumpstore op de hoofdpagina (links onderaan de hoofdpagina) aanklikken.Dan ziet u welke partijen er in de Dumpstore zijn opgenomen. U kunt bij een willekeurig bestand aangeven dat u een portie voor uw rekening wilt nemen door op de knop I will take this task te klikken. Dan wordt de actie op uw naam gezet. Vervolgens klikt u met rechtermuisknop op de link Attachment en selecteert u de optie Open in nieuw venster.Een nieuw browservenster wordt geopend en u kunt dit verkleinen en het aan de rechterzijde van uw computervenster zetten. Daarna gaat u in het oorspronkelijke browservenster naar het desbetreffende jeugdtoernooi, klikt op Alle uitslagen en klikt u de partij aan, die u wilt invoeren. Dit browservenster verkleint u en zet u aan de linkerzijde. In deze afbeelding ziet u beide vensters naast elkaar. En dan bent u klaar voor het invoeren van de partij. Wanneer u het gehele bestand nog niet af heeft (het zijn wat lange brokken), kunt u in het venster van de Dumpstore de knop Return Task aanklikken bij het desbetreffende bestand, zodat een andere gebruiker eventueel de resterende partijen voor zijn/haar rekening neemt. Als het hele bestand af is (dus alle partijen ingevoerd) klikt u in het scherm van de Dumpstore op task done en het bestand verdwijnt vanuit de Dumpstore.Enfin, met deze uitleg verwacht ik dat er toch wat meer gebruikers aan het invoeren slaan.
Fri, 05 Aug 2022Partijen EK Jeugd in Dumpstore Toernooibase!

Toernooibase
Het EK Jeugd in Nevsehir (Turkije) is inmiddels drie speeldagen onderweg. Langzamerhand komen ook enkele partijen op applet in Toernooibase. Arbiter Johan Demasure heeft (naast zijn al flinke klus van bijhouden van uitslagen en het coordineren van de wedstrijden) het initiatief genomen om de partijnotaties allemaal op foto te zetten en middels Wetransfer gecomprimeerd naar Toernooibase gezonden. Met wat groepsconversies en conversie naar PDF hebben we nu per ronde en leeftijdscategorie hapklare brokken in de Dumpstore van Toernooibase gezet. Daarnaast zijn partijnotaties van Nederlandse spelers door Team NL ook nog apart daar neer gezet.En uiteraard hebben we nu de vrienden van Toernooibase nodig voor invoer van de partijen op applet!Als elke fanatieke gebruiker van Toernooibase een brokje/blokje voor zijn/haar rekening neemt, zitten de partijen tot en met ronde 4 er natuurlijk in no time in. En natuurlijk wordt de Dumpstore de komende dagen aangevuld met de nieuwe speelrondes, die ook een plekje moeten vinden.Dus warm aanbevolen en: vele handen maken licht werk!
Wed, 03 Aug 2022Wrong games on applet at WC Blitz

Toernooibase
A number of games were played on electronic boards during the World Championship Blitz in Riga. These matches were shown live on DraughtsArbiter. Toernooibase has copied these games to Toernooibase. Unfortunately we are getting signals from the players that some names have been swapped during the live input and that because of this, some games are showing the wrong player names.We want to ask the players to please check their own games in Toernooibase. If there are games on applet that are not correct, please report this to pboumaharl at hetnet.nlIn the meantime some corrections have been made, but Toernooibase cannot guarantee whether all entered games on applet are now with the correct playernames.
Sat, 16 Jul 2022Toernooibase omgeturnd naar seizoen 2022/2023

Toernooibase
Zoals gebruikelijk is er zo rond 1 juli een aanpassing in Toernooibase. Het nieuwe seizoen 2022/2023 begint dan, en dat betekent dat allerlei selectiemenus zijn aangepast. Alle toernooien van 2022, die onder 2021/2022 vallen, zijn nu via dit seizoen op te vragen.Inmiddels zijn ook de KNDB-ratinglijst en FMJD-ratinglijst geimporteerd. De officiele KNDB-ratinglijsten worden nog gepubliceerd op de KNDB-site.Ook is de eerste virtuele KNDB-ratinglijst gedraaid. Daar staat nu nog niet zoveel geregistreerd, maar dat gaat veranderen zodra er uitslagen van Riga Open, NK Vrouwen en NK Aspiranten en andere zomertoernooien ingevoerd worden.
Sun, 03 Jul 2022