educated

Toernooibase

Opstarten van een on-line partij in Lidraughts vanuit Toernooibase/ Starting an on-line game in Lidraughts from Toernooibase

Toernooibase
Deze week is in samenwerking met de ontwerpers van Lidraughts een nieuwe stap in de integratie van Toernooibase met Lidraughts gezet.Het is nu mogelijk vanuit een link bij het wedstrijdprogramma/de paringen in Toernooibase een on-line partij in lidraughts te spelen. In deze handleiding leest u hoe de toernooi-organisatie (beheerder) een en ander in Toernooibase moet inrichten en hoe spelers, dan de partij in Toernooibase kunnen opstarten. Voor spelers, die in twee stappen nu beiden de partij in Toernooibase kunnen opstarten is er een verkorte handleiding. This week, in collaboration with the designers of Lidraughts, a new step has been taken in the integration of Toernooibase with Lidraughts.It is now possible to play an on-line game from a link of Toernooibase in Lidraughts. In this manual you can read how the tournament organization (administrator) must set up a few things in Toernooibase and how players can start the game in Toernooibase. There is a short manual for players who can now start both the game in Toernooibase in two steps.
Sat, 31 Oct 2020Voornamen: Aftellen. Edit: nog twee te gaan!

Toernooibase
De oproep over voornamen van spelers uit oude Nationale Competities heeft flink wat respons opgeleverd. Van de grote lijst zijn nog acht namen over (edit: voornamen toegevoegd):Daan van Renselaar, ONASV NunspeetFred van Dapperen, AlmeloPieter Dijkstra, Bezint Eer Gij Begint-Britsum Gerard Janssen, PSV Dammen EindhovenHenri Eikens, Pekelsma Nieuw AmsterdamM. Stompe, Damclub LelystadS. Gonsalves, Gandhi AmsterdamSteven Mertodikromo, Constant-Charlois RotterdamEnfin, de laatste loodjes wegen vaak het zwaarst. We zijn benieuwd of deze voornamen nog boven water komen. Reacties kunnen gezonden worden naar: pboumaharl apestaart hetnet.nl
Thu, 22 Oct 2020Voornamen uit oude Nationale Competities?

Toernooibase
In samenwerking met Klaas Bor heeft Hendrik Veenstra een importmogelijkheid gemaakt, waarmee hij oude teamcompetities vanuit Turbodambase kan invoeren. Dat is eerst uitgetest met een paar Zeeuwse clubcompetities, waarna Hendrik via bestanden van Klaas ook Nationale Competities compleet heeft gemaakt. Hij is nu gevorderd t/m seizoen 1999/2000 (in Toernooibase onder 2000).Het is onvermijdbaar dat er met zulke grote importbestanden soms kleine fouten insluipen. Deze proberen we natuurlijk zo snel mogelijk te herstellen. Destijds werden uitslagformulieren (en partijnotaties) allemaal handgeschreven en dan is er soms onduidelijkheid betreffende de juiste voorletter. En, we zijn natuurlijk ook op zoek naar voornamen van desbetreffende spelers. Hier een lijst van spelers (met clubs waarvoor ze zijn uitgekomen) waarvan de voornaam niet bekend is. Uiteraard willen we die voornamen graag achterhalen. Weet u er een paar? Stuur dan gegevens naar pboumaharl apestaart hetnet.nlEn de nijvere clubbestuurder kan natuurlijk ook een blik werpen op de clubgegevens: lijst van clubs, om te kijken of de leden allemaal goed staan vermeld (kijk ook even bij oud-leden) en of daar ook voornamen ontbreken. Alvast bedankt!
Thu, 15 Oct 2020Digitaal noteren dit seizoen ruimer toegestaan in Nationale Competitie

Toernooibase
Bij de bestuursbesluiten van 28 september is er een verruiming toegestaan betreffende het digitaal noteren in de Nationale Competitie.Er hoeft geen toestemming gevraagd te worden aan de tegenstander en tevens is er geen minimum grootte gesteld aan het device. Spelers met een account van Toernooibase kunnen dus ook met een mobiele telefoon noteren.Uitleg over het semi-live partijen invoeren staat in deze Handleiding.Als de opstellingen van de teams via de Uitslagendienst is ingevoerd valt de wedstrijd te selecteren. Overigens kan men ook de tegenstander vanuit de spelerslijst van Toernooibase selecteren en later de partij aan de uitslag koppelen.En nu maar hopen dat ook de toppers in de Ereklasse hun device gaan gebruiken, zodat ook de supporters (die niet meer in het clublokaal mogen komen) hun partijen kunnen volgen.
Wed, 30 Sep 2020Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup

Toernooibase
Following up on the Summer Cup, I am launching another online tournament:The Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.In vervolg op de Summer Cup lanceer ik opnieuw een online-toernooi:De Toernooibase Lidraughts Hybrid League Cup.Read all information in the:/Lees alle informatie in de: Tournamentroom/Toernooizaal.
Sun, 30 Aug 2020