educated

Toernooibase

Toernooibase omgeturnd naar seizoen 2020/2021

Toernooibase
Zoals gebruikelijk is er zo rond 1 juli een aanpassing in Toernooibase. Het nieuwe seizoen 2020/2021 begint dan, en dat betekent dat allerlei selectiemenus zijn aangepast. Alle toernooien van 2020, die onder 2019/2020 vallen, zijn nu via dit seizoen op te vragen.Inmiddels zijn ook de KNDB-ratinglijst en FMJD-ratinglijst geimporteerd. Bij de FMJD lijst weinig wijzigingen ten opzichte van 1-4-2020 (daarna zijn er eigenlijk geen toernooien meer gespeeld). Maar bij de KNDB-lijst zijn er uiteraard ten opzichte van 1 juli 2019 natuurlijk wel flink wat wijzigingen. Zo heeft oud-wereldkampioen Roel Boomstra (3) een plekje moeten inleveren ten faveure van Guntis Valneris (2). Alexander Baliakin (nu op 9) is flink gezakt, terwijl Jan Groenendijk de top 10 is binnengevlogen op plek 4. De officiele ratinglijsten worden nog gepubliceerd op de KNDB-site.Inmiddels is de eerste virtuele ratinglijst ook gedraaid, waarvoor het Limburgse Veteranenkampioenschap (loopt altijd dwars door twee seizoenen) nu voorlopig de basis is. Maar daar gaat snel verandering in komen nu ook het Heerhugowaard Open vandaag van start is gegaan.
Sat, 04 Jul 2020Most wanted in mei

Toernooibase
De partij, die in mei het meest in Toernooibase is afgespeeld, is in die maand onder Diversen ingevoerd door Ron Heusdens. Dit betrof een oude partij uit een rapid-toernooi in Rijnsburg, waarbij hij een fantastische combinatie uithaalde tegen Jasper Lemmen. Ron wist zelf de notatie niet meer exact, daarna hebben Roel Boomstra en Ronald Schalley een verbeterde notatie weten te vinden, waarbij Ronald vanuit zijn archief zelfs extra schijven op 6 en 45 (en verwisselde kleuren) wist te vermelden. Ook over de datum is discussie. Ron heeft zelf de datum 13-8-2010 ingevoerd, maar Edwin Twiest heeft in zijn archief weer Het Damspel 2001-5. Misschien dat Ron nog eens uitsluitsel kan geven. Maar het ging uiteraard voornamelijk over het fantastisch slagwerk dat na de 22e zet van zwart ontstond. Genoeg aanleiding om dit nog even na te spelen en de ruim 1200 hits op deze partij nog wat op te hogen.
Wed, 03 Jun 2020Toernooibase Lidraughts Summer Cup

Toernooibase
Nu de zomertoernooien in Nederland vrijwel van de baan zijn, wil ik (in navolging van het Provinciaal Internettoernooi PFDB, dat op 1 juli stopt) een nieuw toernooi in Toernooibase organiseren met online spelen in lidraughts.org. Dit om damliefhebbers die dat willen, toch een mogelijkheid te bieden in de zomerperiode een aantal leuke partijen te spelen. Lees de informatie in de toernooizaal van het toernooi.Piet Bouma.
Mon, 01 Jun 2020De applet van april

Toernooibase
Nu door het corona-virus fysiek niet meer word gedamd, maar (snel)damtoernooitjes op lidraughts.org de boventoon voeren, worden er in Toernooibase veel partijen door diverse invoerders uit het verleden geplaatst.Zo ook met de applet van de maand april, waarbij ik een partij-analyse uit de PFDB-er (het Friese bondsblad) van januari 1985 heb ingevoerd. Het betreft een analyse van Rein van der Pal van zijn partij tegen Ton Sijbrands (Twentes Eerste - De Oldehove) uit de Nationale Competitie destijds. En hoewel Rein zelf de analyse nu enigszins hoogdravend vind (het zal de tijdgeest en de jeugdigheid zijn geweest), brengt hij wel een flink aantal schitterende varianten voor het voetlicht. In de diagramstand het moment supreme na 58....26-31, waarna de maestro door een giftige finesse in remise moest berusten.Enfin, genoeg aanleiding om in het verleden te duiken en de ruim 1200 hits bij deze partij nog wat op te hogen.
Wed, 06 May 2020Voornamen spelers?

Toernooibase
Het blijkt dat in deze tijden steeds meer mensen ook historie in Toernooibase vastleggen. En dan wordt het ook steeds moeilijker om voornamen van spelers te achterhalen. Ongetwijfeld ziet u wel eens een ontbrekende voornaam van een collega dammer voorbijkomen, waarvan u de voornaam vanuit het verleden wel weet. Twijfel dan niet en stuur een e-mail naar pboumaharl + @ + hetnet.nl .Alvast bedankt!
Tue, 07 Apr 2020