educated

Toernooibase

Wachtwoord wijzigen voor 1 maart!

Toernooibase
Sinds de melding van het datalek op 17 januari hebben flink wat gebruikers van Toernooibase het wachtwoord gewijzigd. Toch zijn er nog mensen, die hun wachwoord nog niet gewijzigd hebben. Wij verzoeken deze met klem voor 1 maart een nieuw wachtwoord aan te maken. Per 1 maart zullen wij namelijk de desbetreffende oude wachtwoorden en e-mail adressen uit Toernooibase verwijderen. Dan kunt u alleen door een e-mail te sturen naar pboumaharl apestaart hetnet.nl een nieuw wachtwoord aanvragen. Since the report of the data breach on January 17, a lot of Tournamentbase users have changed their password. Yet there are still people who have not yet changed their password. We urge you to create a new password before 1 March. As of March 1, we will remove the relevant old passwords and e-mail addresses from Tournamentbase. Then you can only request a new password by sending an e-mail to pboumaharl apestaart hetnet.nl.
Sun, 16 Feb 2020De meest afgespeelde partij van de maand januari

Toernooibase
De applet die in de maand januari de meeste hits kreeg te verwerken komt uit de 8e ronde van de Nationale Competitie. In het duel Hijken DTC - Van Stigt Thans eindigden negen partijen in remise, maar in de laatste partij wist Wouter Wolff de titelaspiraties van de Schiedammers onderuit te halen, door Casper Remeijer gedecideerd te verslaan. In de diagramstand mogelijk het beslissende moment. Remeijer sloeg 47.22x13, waar 47.22x11 volgens een variant van Kees Pippel waarschijnlijk nog remise kon opleveren. Voor de geinteresseerde analysator ongetwijfeld nog steeds de moeite waard om de partij onder het ontleedmes te leggen en de ruim 2100 hits nog wat op te hogen.
Sun, 02 Feb 2020Datalek in Toernooibase

Toernooibase
Vanmiddag kregen we van een gebruiker van Toernooibase bericht dat er mogelijk een datalek in Toernooibase zit. Via een test op een gespecialiseerde site kwam hij tot de ontdekking dat zijn wachtwoord van Toernooibase gehackt is.Inmiddels zijn er verschillende testen gedaan en moeten we concluderen dat er een hack heeft plaatsgevonden. Momenteel loopt het team van Toernooibase alle veiligheidsissues na. Men heeft vooralsnog de indruk dat na de update van verschillende softwareonderdelen in augustus 2019 er geen lek meer is en dat er eerder een database hack is geweest.Daarbij zijn persoonlijke gegevens van de gebruikers: e-mailadressen, gebruikersnamen en wachtwoorden en geregistreerde geboortedatums van spelers buitgemaakt.De andere publieke informatie vanuit de database (zoals uitslagen, partijen etc). is ook gehackt maar zover men kan bekijken niet onrechtmatig gewijzigd.Het datalek zal door de KNDB gemeld worden aan de Autoriteit Persoonsgegevens.Consequenties van het buitmaken van e-mail adressen kan zijn dat u meer spam e-mail ontvangt (of heeft ontvangen) dan voorheen. Maar het belangrijkste is natuurlijk het wachtwoord.Het uitlekken van uw wachtwoord kan gevaarlijk zijn. Als u dit wachtwoord ook bij andere sites en diensten gebruikt (dat hopen we eigenlijk niet), kan er mogelijk ook op die sites ingelogd worden door de personen die het wachtwoord buit hebben gemaakt.Daarom raden we met klem aan om op die sites uw wachtwoord te veranderen, om daar de veiligheid van uw gegevens te waarborgen.Eveneens is het verstandig om ook het wachtwoord van Toernooibase via de link naar de Personal Page te wijzigen.Het team van Toernooibase is bezig om bij eerste maal inloggen een verplichte wachtwoord reset te forceren en rondom de accountgegevens nog verdere veiligheidsmaatregelen door te voeren. Het kan daardoor voorkomen dat u na een wachtwoordwijziging later deze week nogmaals wordt gevraagd een nieuw wachtwoord in te voeren. Het advies is ook een veilig wachtwoord in te voeren met twaalf tekens, waarbij ook cijfers en leestekens zijn opgenomen.Het hacken van gegevens is natuurlijk een ernstige zaak (daarom ook de melding aan de Autoriteit).Ook belangrijk is dat gebruikers en leden op de hoogte gesteld worden. Vandaar dit bericht op KNDB-site, toernooibase.kndb.nl, facebookpaginas en World Draughts Forum. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn, wordt u opnieuw geinformeerd. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u deze mailen naar bondsbureau@kndb.nl. Het team van Toernooibase zal deze dan zo spoedig mogelijk beantwoorden.Frans de Jonge, voorzitter KNDB
Fri, 17 Jan 2020De applet van de maand december en van 2019!

Toernooibase
U heeft nog de meest afgespeelde applet van december tegoed. De partij die in Toernooibase het meest werd afgespeeld komt uit de Drentse tweestrijd MTB Hoogeveen - Hijken DTC. Klein Duimpje tegen de Grote Reus. De einduitslag was voorspelbaar, maar toch waren er Hoogeveense successen. Nick Waterink wist oud-wereldkampioen Roel Boomstra een punt te ontfutselen door middel van een toch wel verrassend damoffer. Boomstra gaf aan dat hij eerder in het middenspel een winnende variant had gemist. Voor analytici (want hij gaf alleen een hoofdvariant) best de moeite waard om dat nog eens te ontleden en de ruim 1800 hits op deze partij nog wat op te hogen.En het zal u niet verbazen dat ook de applet met de meeste toeschouwers in 2019 op naam van Roel Boomstra staat. Het is vandaag precies een jaar geleden dat in de zesde matchpartij tegen Alexander Shvartsman de ban werd gebroken en Boomstra de basis legde voor zijn tweede wereldtitel. Uiteraard is die partij (met een analyse van Gerrit Boom en ook linken naar analyses van Auke Scholma en Jan van Dijk in respectievelijk de Leeuwarder Courant en Friesch Dagblad) de moeite waard om nog eens op het scherm te toveren en het aantal hits nog hoger te zetten dan de ruim 5100 waarop de teller momenteel staat. En dat doet ons natuurlijk ook reikhalzend uitkijken naar de volgende tweekamp Boomstra-Georgiev. Veel naspeelplezier!
Sun, 05 Jan 2020De meest afgespeelde partij van november

Toernooibase
De applet, die door de bezoekers van Toernooibase in de maand november het meest is afgespeeld, komt uit het Curacao Open 2019. Wereldkampioen en winnaar Alexander Georgiev speelde tegen zijn landgenoot Ivan Trofimov een fraaie partij, die hij al na 29 zetten met een onafwendbare slagzet wist te beslissen. De partij c.q. forcing werd nog fraaier toen Eric van Dusseldorp (ongetwijfeld met hulp van zijn maatje Kingsrow) ontdekte wat er op 25.39-34 was gevolgd...Die fantastische combinatieve afwikkeling verdient het om nog eens na te spelen en daarmee de meer dan 2000 hits op deze partij ook nog even op te hogen.Het blijft een open vraag of de wereldkampioen deze afwikkeling tijdens de partij al helemaal had doorgerekend, al had een commentator wel een opmerkelijk citaat van die andere klasbak Alexei Chizhov: Waar normale grootmeesters stoppen met rekenen, begint Alexander pas!.
Wed, 04 Dec 2019