educated

Toernooibase

MotiefMijn nu in Toernooibase!

Toernooibase
In overleg met Rob Spijkers de beheerder/initiatiefnemer van de MotiefMijn bij de Kring voor Damproblematiek is de MotiefMijn nu ook opgenomen in Toernooibase. Programmeur Hendrik Veenstra heeft een grote klus geklaard door alle standen (dik 77.000) van PDF-bestanden naar pdn-notatie te brengen en vervolgens ook nog eens gekoppeld aan de auteurs en bronnen in de compositiedatabase.Dit betekent dat de MotiefMijn nu volledig interactief te benaderen is. Er kan gecheckt worden of een motief al in de database aanwezig is (via een zoekapplet), er kan (ook vanuit de compositiedatabase) op auteurs (en bron) gezocht worden en vanuit de compositiedatabase kan rechtstreeks gezocht worden of er een of meerdere motieven in de compositie zitten (dit tot dusver alleen op de hoofdvariant). Uiteraard kunnen er door gebruikers ook motieven toegevoegd worden en er is mogelijkheid om commentaar toe te voegen.Alle motieven zijn ook nog eens met Kingsrow gecheckt. De grens tussen motief en compositie-eindspel is vrij smal, dus ook kunnen er in de motiefdatabase compositie-eindspelen verborgen zijn.En zoals gebruikelijk wordt er nog gedacht aan verdere mogelijkheden. Bijvoorbeeld het tonen van alle problemen waar hetzelfde motief in voorkomt.Veel plezier met het grasduinen in de MotiefMijn!
Sat, 21 May 2022Integrale KNDB-kalender in Toernooibase

Toernooibase
Na overleg met de KNDB is besloten de KNDB-kalender op te nemen in Toernooibase. De huidige kalender van de KNDB is nu volledig opgenomen in de kalender die op Toernooibase wordt geshowd en waar wat meer functionaliteiten zijn ingebouwd. Daarmee is een flinke stap gemaakt om te komen tot een integrale kalender, waarbij alle damtoernooien en activiteiten in Nederland opgenomen worden. Het zou mooi zijn dat ook provinciale wedstrijdleiders en toernooiorganisatoren hun toernooien ook via het Registratieformulier in Toernooibase zetten. Uiteraard heeft u dan wel een account voor Toernooibase nodig. Mochten er nog wensen zijn voor aanpassingen dan kan dat natuurlijk altijd worden doorgegeven. De komende weken gaan we ook werken aan het geautomatiseerd opnemen van de FMJD-kalender, zodat ook buitenlandse toernooien een plekje kunnen krijgen in de deze Toernooibase kalender.
Fri, 20 May 2022Toernooibase gedeeltelijk omgeturnd naar seizoen 2022/2023

Toernooibase
Omdat de eerste (zomer)toernooien welke consequenties hebben op de KNDB-rating na 1 juli 2022 zich aandienen, is Toernooibase gedeeltelijk omgezet naar seizoen 2022/2023. Dit betekent dat er in menus een extra optie seizoen 2022/2023 is aangebracht. Via een truc laten we toernooien van 2022 welke behoren bij het seizoen 2021/2022 ook onder seizoen 2022/2023 zien. Voor toernooien met achtervoegsel 2021/2022 en 2021, dient u via het archief 2021/2022 op te vragen.Tournamentbase partially turned to season 2022/2023The first (summer)tournaments that will count on the KNDB-rating after 1 july 2022 will be soon inserted in Tournamentbase. This has the consequence that in a lot of menus the option season 2022/2023 is implemented. With a trick we show tournaments of 2022 which belong to the season 2021/2022 also under season 2022/2023. For inquiry of tournaments with suffix 2021/2022 and 2021, you now can find with archive and season 2021/2022 the concerning tournament.
Fri, 29 Apr 2022Partijen voorronde Kampioenschap van Suriname in Dumpstore

Toernooibase
Morgen starten in Nederland de Halve Finales van het NK Algemeen, die volgens planning zowel (semi-)live in Toernooibase als op Lidraughts uitgezonden gaan worden. In Suriname is onder een nieuw bestuur ook een doorstart van de damsport gemaakt en zijn afgelopen dinsdag de voorronden begonnen van het Nationale Kampioenschap. Men is nog niet zover om alle partijen semi-live voor het voetlicht te brengen, maar uitslagen worden ingevoerd en Henry Sjoerwamo heeft een andere functionaliteit van Toernooibase gebruikt om partijen via foto's in te voeren. Aan iedere gebruiker van Toernooibase, die anders ook partijen invoert, nu het verzoek om eenn partijtje op applet in te voeren, zodat deze ook voor het grotere publiek beschikbaar komen. Want: vele handen maken hier licht werk van!
Fri, 22 Apr 2022Damkalender in Toernooibase, weinig gebruikt?

Toernooibase
Een beetje getriggerd door een nieuwsberichtje op de KNDB-site, waar men schrijft dat men graag naar een integrale damkalender wil (met notabene een oproep aan leden die weten hoe dit qua ICT te realiseren....). breng ik maar weer eens een oud item van Toernooibase onder de aandacht. Sinds 2019 zit er een (m.i. integrale) damkalender in Toernooibase, waarbij gebruikers aankondigingen van toernooien in een kalender (met een eenvoudig registratieformulier) kunnen onderbrengen. In dat registratieformulier kunnen allerlei bijzonderheden (zoals speellocatie, waar en voor wanneer op te geven etc.) vermeld worden.Vaak zie ik nu aankondigingen door een toernooi (soms redelijk vroeg) in Toernooibase op te voeren. Soms zelfs zonder een datum bij het toernooi te vermelden... (maar dit slechts terzijde).Mooier is natuurlijk die aankondigingen in een kalender onder te brengen.In de kalender is een selectie (filter) te maken op (dam)provincie, waarbij als extra service sowieso ook de geprogrammeerde teamwedstrijden in Toernooibase gedisplayd worden. En (want dat was toen het idee met Marcel Kosters), er is ook een speciale jeugd DamZ! kalender te maken.Enfin, nu verwacht ik natuurlijk dat alle toernooiorganisatoren hier (eindelijk?) enthousiast gebruik van gaan maken....Piet Bouma.
Tue, 22 Feb 2022