educated

Toernooibase

Volledige uitslag Concours Toernooibase

Toernooibase
Zoals beloofd publiceren we de volledige juryuitslag van het Concours Toernooibase. Naast hoofdprijswinnaar Herman Spanjer (eeuwige roem!) feliciteren we ook tweede prijswinnaar Ardjan de Jong en derde prijswinnaar Arne van Mourik (beiden ietsje minder eeuwige roem). Bij alle geklasseerde problemen hebben we het puntenaantal en de plaatsing vermeld. Wij danken alle inzenders voor hun participatie in deze eerste on-line compositiewedstrijd partijproblematiek en hun tentoongespreide creativiteit. Helaas is door een technische onvolkomenheid bij 1 ingezonden compositie de auteur onbekend gebleven. Mogelijk dat deze zich nog wil melden. Aanvullend is er ook nog een juryrapport met enkele aanvullende opmerkingen vanuit de jury. Wij danken de juryleden Arjen Timmer en Johan Krajenbrink voor hun belangeloze medewerking.En misschien volgende jaar weer een on-line compositiewedstrijd, opnieuw bij het NK Algemeen?
Fri, 20 Apr 2018Toernooibase gedeeltelijk omgeturnd naar seizoen 2018/2019

Toernooibase
Omdat de eerste toernooien welke consequenties hebben op de KNDB-rating na 1 juli 2018 zich aandienen, is Toernooibase gedeeltelijk omgezet naar seizoen 2018/2019. Dit betekent dat er in menus een extra optie seizoen 2018/2019 is aangebracht. Via een truc laten we toernooien van 2018 welke behoren bij het seizoen 2017/2018 ook onder seizoen 2018/2019 zien. Voor toernooien met achtervoegsel 2017/2018 en 2017, dient u via het archief 2017/2018 op te vragen.Tournamentbase partially turned to season 2018/2019The first tournaments that will count on the KNDB-rating after 1 july 2018 will be soon inserted in Tournamentbase. This has the consequence that in a lot of menus the option season 2018/2019 is implemented. With a trick we show tournaments of 2018 which belong to the season 2017/2018 also under season 2018/2019. For inquiry of tournaments with suffix 2017/2018 and 2017, you now can find with archive and season 2017/2018 the concerning tournament.
Mon, 16 Apr 2018Concours Toernooibase: winnaar Herman Spanjer

Toernooibase
Begin januari is er een eerste on-line compositiewedstrijd partijproblematiek uitgeschreven via Toernooibase. In totaal 24 composities werden er via digitale weg ingezonden. De juryleden Arjen Timmer en Johan Krajenbrink hadden de zware taak om de composities te beoordelen.De uitslag van de jury is enige weken geleden binnengekomen en zoals aangekondigd wordt tijdens het Nederlands Kampioenschap de winnaar bekend gemaakt.De winnende compositie is gemaakt door Herman Spanjer. Wij feliciteren hem met deze eeuwige roem (winnaar van de eerste on-line wedstrijd).De componisten zijn inmiddels bekend gemaakt in de sectie Posities van Toernooibase. Ook is vermeld dat er zeven composities zijn gediskwalificeerd, met de reden, die de jury hiervoor heeft aangevoerd.De komende week - want we zitten wat met tijdgebrek (vandaar ditmaal ook geen verslag van het dubbel NK dammen) - zal de volledig uitslag van de wedstrijd (met puntenwaardering) en juryrapport bekend worden gemaakt. Veel plezier met het naspelen van het probleem van Herman Spanjer (merk op dat het einde een verdiepte versie is van het eindspelmotief waarmee Jos Stokkel gisteren van Bhiem Ramdien won). Partijspel en partijproblematiek naadloos verbonden.
Thu, 12 Apr 2018De applet van de maand maart

Toernooibase
De applet, die in Toernooibase in maart het meest is afgespeeld, komt uit de kampioenswedstrijd Van Stigt Thans - Hijken DTC in de Nationale Competitie. MI Jitse Slump wist na een mislukte opening de partij te kantelen en een belangrijke overwinning op GMI Ivan Trofimov voor de Schiedammers binnen te slepen. De interessante commentaren van Eric (Kingsrow) van Dusseldorp, Martin Dolfing, Ron Heusdens en anderen zorgden ervoor dat de applet maar liefst dik 2500 hits kreeg te verwerken. Reden genoeg om die partij nog eens na te spelen!
Mon, 09 Apr 2018De meeste hits in februari

Toernooibase
De applet, die in februari door het publiek van Toernooibase het meest op het scherm is getoverd, komt uit de wedstrijd Hijken DTC - Van Stigt Thans. Het was oud-wereldkampioen Harm Wiersma, die de spanning in de Ereklasse weer helemaal terug bracht door een overwinning op Raimonds Vipulis. Door (psychologische) druk te houden en door te zetten (wat misschien afgelopen zaterdag in de beslissingswedstrijd ontbrak) kreeg Wiersma uiteindelijk een winnende stelling op het bord. Genoeg voor de enige winst en de 11-9 overwinning. Mogelijk dat in de diagramstand 46.17-21 de beslissende fout was. Alexander Presman en Aleksej Domchev gaven in de analyse-ruimte nog een paar fraaie eindspelwinsten aan. Reden genoeg om de partij nog een keer te bekijken en het aantal van bijna 2800(!) hits nog wat hoger te maken.
Mon, 05 Mar 2018