educated

Toernooibase

Vrijwilligers gezocht voor Lishui Open!

Toernooibase
Van arbiter Johan Demasure hebben we begrepen dat Toernooibase in China vrijwel onbereikbaar is vanwege slecht internet en eventueel de Google elementen, die in Toernooibase zijn verwerkt. Vandaar dat het hem niet lukt om partijen van het Lishui Open on-line in te voeren.Inmiddels hebben we via e-mail partijnotaties op jpg van de derde ronde binnengekregen, die we aan de partij gekoppeld in de Dumpstore van Toernooibase gezet hebben. Via de link attachment zijn de partijen te openen (met rechtermuisknop kunt u het biljet rechtsom roteren) Het betreffen de eerste twintig topborden (de eerste vier borden hebben we inmiddels vanaf de livegames in Toernooibase gezet).Vandaar dat we vrijwilligers zoeken onder de gebruikers van Toernooibase om deze partijnotaties van het Lishui Open even op applet in te voeren. De bedoeling is dat de komende dagen van de eerdere en volgende rondes eveneens notaties in Toernooibase upgeload worden, zodat we nogal wat zendingen verwachten. Vele handen maken licht werk.Voor uw hulp bij voorbaat dank!
Fri, 17 Nov 2017De populairste applet in de maand oktober

Toernooibase
De applet met de meeste hits in oktober - het zal niet verrassend zijn - komt uit het Wereldkampioenschap in Tallinn. In de laatste ronde van de finale ging GMI Martijn van IJzendoorn als een kamikazepiloot van start tegen de ervaren Russische GMI Alexander Shvartsman. Al in de opening vreesde men voor het leven (figuurlijk) van de Nederlandse Kampioen. Uiteindelijk kwam er een gecompliceerd eindspel op het bord, waarbij hij het nog had kunnen redden volgens de meelopende computermonsters. In de diagramstand verloor wit een fataal tempo, waarna Shvartsman de partij wist te winnen, nog net een punt voor zijn concurrenten eindigde, en met de wereldtitel aan de haal ging. Een veelbewogen partij, die in Toernooibase maar liefst meer dan 2700 hits kreeg te verwerken. Ook de commentaren op de partij zijn interessant. Reden genoeg om deze historische partij (met verrassende varianten na 30.7-11!) nog eens te bekijken.
Fri, 03 Nov 2017De finishing touch

Toernooibase
Oplettende gebruikers hebben gemerkt dat we bij een semi-live weergave nu ook toernooien onder de banner vermelden (als de paringen zijn ingevoerd) waarvan semi-live partijen worden uitgezonden. Bij nog onbekende paringen worden de semi-live partijen onder Diversen getoond.Wat we regelmatig merken is dat de semi-live partijen niet goed worden afgesloten. Voor beeindigen van de semi-live partij dient de STOP LIVE knop worden ingedrukt, waarna de uitslag van de partij moet worden ingevoerd in een pop-up scherm. Zonder dit stoppen van de semi-live partij wordt deze in Toernooibase als nog steeds spelend getoond.Een zelfde finishing touch is ook nodig bij het invoeren van tussenstanden van teamwedstrijden. Nadat de totaaluitslag is ingevoerd moeten nog een keer (de link wordt na het invoeren van de totaaluitslag getoond) de detailuitslagen ingevoerd/bevestigd worden. De detailuitslagen worden dan vanaf een tijdelijke tabel in een definitieve tabel geplaatst, waarna ook topscorers en ratingberekeningen (1x per nacht) worden bijgewerkt.
Fri, 27 Oct 2017De meeste hits in september

Toernooibase
Voor het eerst werd door een liefhebber gevraagd: komt de applet van de maand er nog? Met alle activiteiten rond het WK was dit er even bij in geschoten. Hiermee het verzuim goedgemaakt.De partij, die in september het meest is aangeklikt, komt uit de wedstrijd RDC Rijnsburg - Hijken DTC van 23 september. Wereldkampioen Roel Boomstra speelde een attractieve partij tegen Richard Kromhout - een partij uit 1 stuk kan men zeggen - waarbij hij uiteindelijk als laatste in een vijf om twee eindspel de winst binnenhaalde.Voor Kromhout reden om het eindspel en fases in openiog en middenspel nog eens nader voor het voetlicht te brengen. De grootmeesters Pim Meurs en Martin Dolfing haakten daar op in en schotelden ons ook nog wat belangwekkende mogelijkheden voor. Kortom een partij, die flink onder het ontleedmes heeft gelegen en voor de liefhebbers reden genoeg is om nog eens na te spelen en het aantal hits van ca. 2200 nog wat op te hogen.
Sat, 07 Oct 2017Nieuwe optie Subklassementen bij Zwitsers toernooi toegevoegd

Toernooibase
Langzamerhand maken we weer wat nieuwe items in Toernooibase. Zo hebben we deze week het toevoegen van Subklassementen bij een Zwitsers toernooi geintroduceerd. Omdat veel leeftijden en ratings nu in Toernooibase zitten, is het makkelijk om op basis van leeftijdscategorieen en ratingcategorieen nu filters te gaan maken, waardoor subklassementen geshowd kunnen worden. Bij het MTB Open 2017 hebben we dit volledig gedisplayed. Via een speciale workshop kan een gebruiker met voldoende rechten, dit zelf ook bij een Zwitsers toernooi gebruiken. New item Subcategories at Swiss tournament added Once in a while we make some new items in Toernooibase. This week we introduced the adding of Subcategories at a Swiss tournament. Because many ages and ratings now are filled in Toernooibase, it is easy to produce filters at age-categories or rating-categories, so they can be showed separately. At the MTB Open 2017 we have displayed complete. With a special workshop (also with English translation) a user with enough rights in Toernooibase, can use this at a Swiss tournament.
Sat, 02 Sep 2017